Stoof ui en look in (vloeibare) vetstof of olijfolie, voeg wortelblokjes en eventueel enkele tomaten toe, voeg ongeveer 1 liter water en 1 bouillonblokje toe en laat koken tot alles zacht is, ongeveer 30 minuten. Voeg op…
Doe een scheutje olijfolie en (vloeibare) vetstof in een pan, zet op een laag vuurtje, leg er de sneden brood in en bestrooi met Italiaanse (of Provençaalse) kruiden. Leg er een -in schijfjes gesneden- tomaat op en beleg…
Besmeer 2 (volkoren) wraps met pesto (of een tapenade), leg er sneetjes bacon (of hesp, kippenblokjes, scampi…) en eventueel geroosterde pijnboompitjes op. Leg de wraps op elkaar en leg tussen de grill, tot de wraps mooi bruin…
Snij gekookte rode biet (kan je vacuüm verpakt kopen) en appel in blokjes, snij haringfilets in stukjes en snipper een stukje lente-ui fijn (makkelijk met de schaar), meng met 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel natuuryoghurt. Kruid af met peper en…
Besmeer de (volkoren) cracottes met verse kaas (hier philadelfia light) en kruid met peper. Leg er sneetjes gerookte zalm op en werk af met rode ui (of lente ui), groene kruiden (bvb peterselie, dille…) en enkele druppels citroensap. …
Kook de (volkoren) couscous (of bruine rijst, quinoa…) gaar volgens de verpakking. Snij de rode ui in halve ringen en laat 10 minuutjes weken in kokend water, giet af en laat daarna even…
Tomaten in schijfjes snijden, 1/2 burrata in het midden leggen, besprenkelen met olijfolie en kruiden met peper en zout. Afwerken met wat verse basilicum… zooooo lekker! Ideaal met geroosterde volkoren boterham, smeer er wat burrata op en…
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg sneetjes volkoren brood op bakpapier op een rooster. Men een scheut olijfolie met peper, zout en Italiaanse of Provençaalse kruiden en besprenkel er de sneetjes brood mee.…
Stoof ui aan in wat (vloeibare) vetstof, voeg stukjes courgette (met schil) toe en laat eventjes mee stoven. Giet er water bij tot alles onder staat en voeg een bouillonblokje toe. Laat ongeveer 20 minuutjes koken…
Ik gebruikte hiervoor de afbakbroodjes van Bioform (eerst afbakken, daarna opensnijden en beleggen), maar je kan evengoed gewone sneetjes volkoren brood gebruiken. Beleg met sneetjes peer, daarop camembert. Verdeel er stukjes walnoot over en wat druppels honing. Zet…