Sjalotje + look(poeder) stoven, puntpaprika toevoegen en even laten meestoven. Gekookte aardappelblokjes toevoegen en even laten bakken, kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Baconreepjes + stukjes tomaat toevoegen ,…
Snij pastinaak en aardappelen in stukken, zet onder water en laat ongeveer 20 à 30 minuutjes koken, tot alles mooi zacht is. Leg er op het laatst een ei…
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in blokjes (of gebruik diepvries pompoenblokjes), leg op een ovenplaat, op bakpapier, besprenkel met olijfolie en kruid met tijm.…
Bak de champignons (ik gebruikte kastanje champignons, kan je ook reeds gesneden kopen in Colruyt) in wat (vloeibare) vetstof, kruid met peper, zout en lookpoeder. Laat goed uitbakken tot…
Smelt (zachte) vetstof in een grote kookpot en laat stukjes kalkoenstoofvlees bruin korsten, kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pot, doe er wat extra vetstof…
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook (volkoren) penne (of een andere soort pasta) gaar volgens de verpakking. Vet ovenschoteltjes in met olijfolie en verdeel er de pasta…
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng groenten naar keuze (ik gebruikte courgette, rode ui, pastinaak, pompoen en paprika) met stukjes gewone en zoete aardappel. Voeg 1 eetlepel…
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in met olijfolie. Leg er een laag filodeeg in, wrijf terug in met olijfolie, bedek met een 2de…
Deze ovenschotel heb ik gemaakt met de “burrito schotel” van HAK. Het is een mengeling van bonen en groenten in een tomatensaus, zonder toegevoegde suikers en weinig zout (zie…
Kook (volkoren) Griekse pasta (pasta in de vorm van rijst, te verkrijgen in Delhaize) gaar volgens de verpakking. Snij de broccoli in roosjes, doe in een kom en zet…