Bak de champignons (ik gebruikte kastanje champignons, kan je ook reeds gesneden kopen in Colruyt) in wat (vloeibare) vetstof, kruid met peper, zout en lookpoeder. Laat goed uitbakken tot het vocht verdampt is. Haal uit de pan, doe er een scheutje olijfolie in en voeg (volkoren) rijst toe en laat een 3-tal minuutjes bakken. Blus met een scheutje witte wijn (of een restje cava), laat even verdampen en voeg dan de dubbele hoeveelheid water toe (1 tas rijst=2 tassen water), voeg 1/2 bouillonblokje toe per tas rijst. Laat koken zonder deksel tot het meeste vocht is opgenomen, voeg de champignons toe en leg de stukken verse zalm (bestrooid met viskruiden) er bovenop, leg het deksel op de pan. Laat nog een tiental minuten verder garen op een zacht vuur of tot de zalm gaar is. Lekker met Parmezaanse kaas!
You May Also Like
Kook (volkoren) pasta(strikjes) gaar volgens de verpakking. Stoof gegrilde groenten uit de diepvries, voeg pesto toe en meng alles samen met de pasta. Ik heb er ook nog wat…
6
30 min
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak ontdooide scampi kort in (zachte) vetstof en kruid naar smaak. Leg even aan de kant. Voeg nog wat vetsof toe in…
Smelt (zachte) vetstof in een grote kookpot en laat stukjes kalkoenstoofvlees bruin korsten, kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pot, doe er wat extra vetstof…
15
1u45min