Meng 20 g gist met 300 ml lauw water. Doe 550 g bloem (helft volkoren, helft tarwebloem) en een snufje zout in een kom. Voeg de opgeloste gist + 3 eetlepels olijfolie toe en kneed goed tot een…
Stoof ui en look in olijfolie, voeg een royale hoeveelheid versnipperde peterselie toe (evt.diepvries) en laat even meestoven. Voeg een bokaal tomatenpassata toe (ik gebruikte passata rustica van boni- Colruyt) en een blik tomatenblokjes (met kruiden, bvb garniture…
Één van mijn favorieten! 1 avocado pletten + teentje look (of lookpoeder) erbij persen + vers limoensap, peper en zout naar eigen smaak + stukjes (kers)tomaat.
Komkommersalade met watermeloen, feta, munt, limoensap en olijfolie.Combineer met volkoren toast of cracker voor een complete maaltijd.
Mix kikkererwten uit blik met een eetlepel olijfolie, eventueel een eetlepel tahin, een teentje look en water tot een smeuïge hummus. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel…
Komkommerbootje: snij snoepkomkommers in 2 helften en haal de zaadjes eruit. Dep ze droog met een keukenpapiertje. Mix zalm uit (klein) blik met +- 2 grote eetlepels verse kaas…
Ik gebruikte hiervoor havergrutten (steel cut oats), maar je kan evengoed havermout gebruiken. Havergrutten zijn iets ruwer en hebben meer “bite”. Je kan ze kopen in bv. de bioplaneet of online.…
Beleg sneetjes volkoren brood met schijfjes appel. Bestrooi met kaneel (of speculooskruiden) en leg tussen de grill, op een lage stand, voor ongeveer 10 minuutjes.
Zet +- 300 ml karnemelk op een zacht vuurtje en voeg 3 eetlepels havermout toe. Roer een eetlepel maïzena los door 200 ml karnemelk en voeg toe aan de rest. Laat ongeveer 15 minuutjes sudderen.…
Beleg een (volkoren) sneetje brood met schijfjes banaan en “verkruimel” er schilfers/ stukjes chocolade over, dek af met een 2de sneetje brood en leg tussen de grill.