Smelt (zachte) vetstof in een grote kookpot en laat stukjes kalkoenstoofvlees bruin korsten, kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pot, doe er wat extra vetstof in en stoof ui, look, champignons en wortelstukjes, tot al het vocht van de champignons is verdampt. Voeg het vlees terug toe en roer er een potje tomatenpuree onder. Doe er een goeie scheut rode wijn in + water (met een bouillonblokje) tot het vlees onder staat. Leg er een gedroogd kruidentuiltje in + evt een (volkoren) boterham besmeerd met mosterd. Laat nu zeker een uurtje opstaan, langer mag ook. Laat tenslotte indikken met maïzena express en kruid af naar smaak.
Ik deed er nog een witloofslaatje bij: witloof (best grondwitloof) + fijn gesneden appel + (light) mayo en natuuryoghurt (helft/helft) + peper en zout.
Lekker met aardappelballetjes, afgebakken in de oven.