Meng 20 g gist met 300 ml lauw water. Doe 550 g bloem (helft volkoren, helft tarwebloem) en een snufje zout in een kom. Voeg de opgeloste gist + 3 eetlepels olijfolie toe en kneed goed tot een bal (of laat de keukenmachine het werk doen ). Laat een halfuur rijzen (onder een propere handdoek, op een warmere plaats, bv. achter glas in de zon of een oven op 30 graden).
Meng wat olijfolie met een verkruimeld bouillonblokje, geperste look (of lookpoeder) en oregano.
Snij groentjes héél fijn (ik gebruikte een elektrische mandoline). Je kan bv. worteltjes, broccoli, paprika, champignons… gebruiken en ham- of baconblokjes, stukjes kip of kleine kippengehaktballetjes.
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Rol het deeg uit (voldoende voor 2 bakplaten) en leg op bakpapier, op de bakplaat. Bestrijk met het olijfoliemengsel en daarna met tomatenstukjes uit blik. Beleg naar keuze en werk af met gemalen kaas/ mozzarella. Bestrooi met Italiaanse kruiden. Zet ongeveer 15 à 20 minuten in de oven.
Leuk om te maken samen met de kindjes!