Schil 2 peren, snij in 4 en verwijder het klokhuis. Laat een pan (met deksel) warm worden, leg er de peren in, besprenkel met het sap van 1/2 citroen of sinaasappel, voeg 1 kruidnagel toe, een eetlepel honing en +- 100 ml water, roer door elkaar. Laat een 10-tal minuten opstaan met deksel en daarna een 5-tal minuten zonder deksel, of tot het vocht bijna volledig verdampt is. Verkruimel er 2 sneetjes peperkoek (ik gebruik de Lotus, minder suikers) over en laat nog kort meebakken. Lekker met yoghurt (evt met zoetstof) met kaneel. Ook lekker als ontbijt!
You May Also Like
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix of blend (ik gebruik een blender): 50 g havermout, 50 g amandelmeel, 2 eieren, 2 bananen, 1 eetlepel natuuryoghurt, 1,5 koffielepel…
9
45min
Doe maïskorrels in een antikleefpan en zet het deksel er op (héél belangrijk 😊), zet op een middelhoog vuur en schud regelmatig met de pan. Wacht tot je niets meer hoort poffen…
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij 400 g pompoen in stukjes (of gebruik diepvries pompoenblokjes) en laat koken tot ze goed zacht zijn. Giet af, mix en…
10
60min