Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij 400 g pompoen in stukjes (of gebruik diepvries pompoenblokjes) en laat koken tot ze goed zacht zijn. Giet af, mix en laat even afkoelen. Maak een pakje (volkoren) speculoosjes fijn (door op de verpakking te duwen ). Meng de pompoenmoes met de speculoos, 120 g havermout, 60 g amandelmeel, 60 g (volkoren) bloem, 1 ei, 50 g gehakte pecannoten, 3 eetlepels zusto en 2 grote eetlepels speculooskruiden of kaneel. Verdeel in hoopjes op een bakplaat, op bakpapier. Duw de hoopjes iets platter. Duw in ieder koekje een pecannoot. Laat ongeveer 30 à 40 minuten bakken in de oven.
Smakelijk!
Deze koekjes blijven wel zacht, ze worden niet krokant.
Je hebt hiervan een 20 à 30 -tal koekjes, je kan ze tot een week bewaren in een afgesloten doos.