Bak de champignons (ik gebruikte kastanje champignons, kan je ook reeds gesneden kopen in Colruyt) in wat (vloeibare) vetstof, kruid met peper, zout en lookpoeder. Laat goed uitbakken tot het vocht verdampt is. Haal uit de pan, doe er een scheutje olijfolie in en voeg (volkoren) rijst toe en laat een 3-tal minuutjes bakken. Blus met een scheutje witte wijn (of een restje cava), laat even verdampen en voeg dan de dubbele hoeveelheid water toe (1 tas rijst=2 tassen water), voeg 1/2 bouillonblokje toe per tas rijst. Laat koken zonder deksel tot het meeste vocht is opgenomen, voeg de champignons toe en leg de stukken verse zalm (bestrooid met viskruiden) er bovenop, leg het deksel op de pan. Laat nog een tiental minuten verder garen op een zacht vuur of tot de zalm gaar is. Lekker met Parmezaanse kaas!
You May Also Like
Smelt (zachte) vetstof in een grote kookpot en laat stukjes kalkoenstoofvlees bruin korsten, kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pot, doe er wat extra vetstof…
15
1u45min
Kook zoete aardappel met wortel + bouillonblokje (dubbel zoveel wortelen dan zoete aardappel), laat koken tot ze bijna zacht zijn en voeg dan wat (diepvries)erwtjes toe, laat nog even…
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de paprika in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en spoel. Vet een ovenschotel in met olijfolie en leg er de…
7 ingrediënten
45 min