Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak ontdooide scampi kort in (zachte) vetstof en kruid naar smaak. Leg even aan de kant. Voeg nog wat vetsof toe in de pan en stoof gesneden prei en blokjes wortel (evt al even in de microgolf, zo gaat het vlugger), kruid met peper en zout. Maak de saus: meng melk en water (helfthelft) met een bouillonblokje (1 blokje voor 1 liter melk +water) in een kookpot en roer er maïzena of bloem in los (80 g per liter). Laat koken en blijf roeren tot de saus is ingedikt. Kruid af naar smaak. Voor 2 personen is 1/2 l in totaal voldoende.
Vet een ovenschotel in, leg op de bodem de groenten, daarboven stukjes ontdooide vis (bv. zalm en kabeljauw), de scampi en overgiet met de saus. Werk af met een klein beetje gemalen (light) kaas. Zet ongeveer 15 minuutjes in de oven, tot de kaas mooi gegratineerd is.

Lekker met puree.